Sıkça Sorulan Sorular

Başvurular kampuskart.ankara.edu.tr üzerinden yapılır. Kimlik öğrencinin kendisine teslim edilmemişse Bölüm Öğrenci İşleri Bürosundan imza karşılığında teslim alınır.

Ders seçimleri (ekle-bırak), Ders programı, Sınav programları, müfredatlar, içerik ile ilgili konularda OBS/Eğitim Sorumlumuz Arş. Gör. ENES ASANA ‘ya danışılmalıdır. Bu konularda dilekçe verilecekse Bölüm Sekreterliğine verilmelidir.

Personel ya da Lisansüstü Öğrencileri; https://pbs.ankara.edu.tr/eposta/basvuru adresinden online başvuru yapabilirler.

Önlisans ve Lisans Ögrencileri; e-posta sunucusuna Ankara Üniversitesi Kimlik Sunucusu (https://kds.ankara.edu.tr) adresinden belirlediğiniz/belirleyeceğiniz şifre ile giriş yapabilirsiniz.

KULLANICI ADI:

T.C Kimlik Numarası@ankara.edu.tr kullanacaktır.

PAROLA :

https://kds.ankara.edu.tr/ belirlenen parolayı kullanın.

Şifre almak için https://bid.ankara.edu.tr/kimlik-sunucusu/ bu adresteki yönergeleri takip edin.

Fakülte Sekreteri onaylı transkript için Dekanlık Öğrenci İşleri Bürosuna (Gölbaşı Kampüsü Mühendislik Fakültesi Dekanlığı binası) başvurulmalıdır. Onay gerekmiyorsa e-devlet üzerinden de alınabilir.

Kimliklerin banka tarafından oluşturulup Öğrenci İşleri Daire Başkanlığındaki kimlik bürosuna gönderilmesinin ardından Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına iletilir. Orada Fakülte bazında ayrıştırıldıktan sonra Mühendislik Fakültesi Dekanlığına gönderilir. Sonrasında Dekanlık tarafından bölümlere dağıtılır. Bu süreç yaklaşık 1-2 ayı bulmaktadır.

Lisans öğrencileri Kayıt Dondurma, Kayıt Silme, Ders Seçme, Ders Saydırma, Maddi Hata, Mezuniyet, Öğrenci Toplulukları ve Diğer tüm konularla ilgili başvurular için dilekçelerini Bölüm Sekreterliğine vermelidir

Muafiyet Başvurusu için Bölüm Öğrenci İşlerinden temin edecekleri Başvuru Formuna ekinde istenen belgeleri ekleyerek Bölüm Öğrenci İşlerine başvuru yapılmalıdır.

Staj başvurusu: Bölüm Öğrenci İşlerinden temin edilecek Başvuru Formu ve Bölüm Web sitesinde ilan edilen diğer gerekli belgeler ile birlikte Bölüm öğrenci İşlerine yapılır.

Zorunlu Staj süresi 30 iş günüdür. (Hafta sonu iş günü olarak sayılmaz, ancak staj yapılan yerde hafta sonu çalışılıyor ise iş günü olarak sayılır.)

Staj tek seferde yapılmalıdır. Zorunlu olmadıkça bölünemez. Bölünüyor ise peş peşe başlamalı, biri en az 15 iş günü olmalıdır.

Zorunlu staj sadece mezuniyet durumu gibi özel hallerde dönem içinde yapılabilir. Onun dışında zorunlu staj dönem içinde yapılamaz.

İsteğe bağlı staj için en az 2.sınıf öğrencisi olup not ortalamasının en az 2,5 olması gerekmektedir.

İsteğe bağlı staj en az 20 iş günü olarak yapılabilir.

İsteğe bağlı stajın Sigortasını Üniversite karşılar.

Toplamda en fazla 2 yerde isteğe bağlı staj yapılabilir. Her ikisi de en az 20 gün olmalıdır.

Evrak bölüm öğrenci işlerine staj başlama tarihinden en az 30 gün önce teslim edilmelidir.

Zorunlu Staj Raporu Staj Koordinatörüne EKİM Ayı Sonuna kadar teslim edilmelidir.

İsteğe bağlı staj için rapor hazırlanması staj koordinatörünüz inisiyatifinde olup istenirse hazırlanmaktadır.

Kısmi Zamanlı Burs Başvurusu: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sitesi üzerinden önce Online olarak başvuru yapılır. Sonrasında Bölüm web sitesinde ilan edilen ve istenen başvuru evrakı Bölüm Öğrenci İşlerine elden teslim edilir. Başvuru evrakı Bölüm Öğrenci İşlerine teslim etmeyenlerin başvuruları dikkate alınmamaktadır.

Yemek Bursu Başvurusu: Başvuru Formu Bölüm Öğrenci İşlerinden temin edilerek başvuru Bölüm Öğrenci İşlerine yapılır.

Diğer tüm bursların başvuruları Bölüm Öğrenci İşlerine yapılır.

Burs duyuruları için Bölüm Web sitesi veya ilan panosundaki duyurular takip edilmelidir.

Başvurular Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı üzerinden yapılır. Konu ile ilgili Dilekçe verilecekse Bölüm Sekreterliğine verilmelidir.

Bölüm web sitesinde bulunan ders içeriğinin çıktısı alınıp Bölüm Başkanına onaylatmak suretiyle alınır. (Tüm derslerin içerikleri bölüm web sitemizde yer almaktadır.)

Bölüm Öğrenci İşlerinden temin edilecek Form doldurulup, onaylı ders içeriğiyle birlikte başvuru Bölüm Öğrenci İşlerine yapılır.

Başvurularla ilgili bilgi edinmek üzere Bölüm Koordinatörlerimizden Dr. Öğr. Üyesi MURAT KARAKUŞ’a danışılmalıdır.