Bölümümüze Yatay Geçiş Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı, Lisans Yerleştirme Sınavına yeniden girme vb. durumlarla kesin kayıt yaptıran öğrenciler daha önce kayıtlı olduğu Yükseköğretim kurumundan almış ve başarmış olduğu derslerden muaf olmak için talepte bulunabilirler. Başvuruların Üniversiteye kesin kaydı izleyen 10 iş günü içinde muafiyet isteğini içeren aşağıda paylaşılan dilekçeyi ve EK1 ‘i doldurulmaları ve dilekçe ekinde belirtilen ekler başlığı altındaki belgelerin onaylı suretleri ile Bölüm Sekreterliği’ ne elden teslim etmeleri gerekmektedir.
NOT: Hazırlık Sınıfı okuyacak öğrenciler için muafiyet işlemleri aynı şekilde Üniversiteye kesin kaydı izleyen 10 İş günü içinde yapılacaktır. Hazırlık sınıfını tamamladıktan sonra 1.sınıfa başlarken muafiyet başvurusu yapan öğrencilerin başvurusu kabul edilmeyecektir.

Muafiyet Dilekcesi

Muafiyet Dilekcesi_Ek-1